Gratis verzending bij bestelling boven de €30                                      Betaal veilig en vertrouwd met o.a. iDeal en Bancontact                                          Je pakketje wordt binnen 1 - 3 dagen verzonden
  • 0
  • 0
 
Gratis verzending bij bestelling boven de €30                                      Betaal veilig en vertrouwd met o.a. iDeal en Bancontact                                          Je pakketje wordt binnen 1 - 3 dagen verzonden

Kwaliteit en veilig gebruik

Bolsius kaarsen zijn de juiste keuze om de perfecte ambiance te creëren. Door meer dan 140 jaar ervaring in het maken van kaarsen en het gebruik van de beste materialen, kunnen wij een prachtige vlam en een betrouwbare brandduur bieden.

Buiten luchtstroomKaarsen van Bolsius voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat ziet u terug op de verpakking, waarop we het RAL-zegel mogen voeren. Het RAL kwaliteitslabel is een officiële, Europese kwaliteitsstandaard die garanties biedt over de grondstoffen en de brandeigenschappen van de kaars. Kaarsen met het RAL-zegel zijn kleur- en vormvast en branden rook- en roetarm de beloofde brandduur.

Kwaliteitslabel

Kaarsen van Bolsius voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat ziet u terug op de verpakking, waarop we het RAL-zegel mogen voeren. Het RAL kwaliteitslabel is een officiële, Europese kwaliteitsstandaard die garanties biedt over de grondstoffen en de brandeigenschappen van de kaars. Kaarsen met het RAL-zegel zijn kleur- en vormvast en branden rook- en roetarm de beloofde brandduur.

Veilig gebruik van kaarsen

Om optimaal en veilig te genieten van kaarslicht, raden we u aan de gebruiksinstructies op te volgen. U vindt deze in de vorm van pictogrammen op alle verpakkingen van Bolsius; hieronder kunt u de betekenis ervan nalezen.

De gebruiksinstructies geven advies en tips over de volgende situaties:

 

Plaatsen van de kaars

Onbrandbare ondergrondPlaats kaarsen op een onbrandbare ondergrond en niet in de buurt van brandbarematerialen.
Buiten luchtstroomPlaats kaarsen buiten een luchtstroom, zoals  een raam- of deuropening.
WarmtebronPlaats kaarsen niet dichtbij een warmtebron zoals zonlicht, verwarming of openhaard.
Koele ruimtePlaats kaarsen in een ruimte waar het koeler dan 30º Celsius is. Plaats de kaarsen in de zomer buiten de volle zon of serre waar de zon op staat.
AfstandPlaats de kaarsen niet te dicht bij elkaar. Zet brandende kaarsen minimaal 10 centimeter uit elkaar.


De houder

Passende houderBrand kaarsen in een passende houder met de juiste afmetingen.
Niet brandbaar materiaalBrand kaarsen alléén in een houder gemaakt van niet brandbaar
materiaal.
Geschikte houderGebruik een geschikte houder omdat de kaars geheel vloeibaar kan worden tijdens het branden.
TheelichtGebruik theelichten alleen in rechauds/(warm)houders met voldoende ventilatie. Het theelicht heeft zuurstof nodig om goed te kunnen branden.


Voor het aansteken

Lont afknippenKnip voor gebruik de lont af tot 1 cm.
Rechte positiePlaats kaarsen in een rechte positie. Kaarsen die scheef staan, kunnen gaan walmen en druipen.


Tijdens het branden

KaarsvetLeg geen afgebrande lucifer of andere materialen in het kaarsvet. Daardoor kan een tweede vlam ontstaan, waardoor de kaars onjuist opbrandt en kan gaan druipen of walmen.
VerplaatsenVerplaats nooit een brandende kaars.
Rand afsnijdenZorg ervoor dat bij stompkaarsen de rand van het kaarsvet niet te hoog wordt. Snijd hem af wanneer hij meer dan 1 centimeter hoog is.
Zonder toezichtLaat kaarsen nooit zonder toezicht branden.
Buiten bereik kinderenBrand kaarsen buiten het bereik van kinderen en huisdieren.


Doven van de kaars

DovenDoof de kaars nooit met water.
feedback_mix.png